Groen Wonen Vlist zet de bouwmotor aan!

Iedereen heeft recht op Groen Wonen in de Krimpenerwaard.

In Stolwijk worden er in 2024 maar liefst 69 sociale nieuwbouwwoningen gebouwd. Op donderdag 13 juni hebben Groen Wonen Vlist, Huurdersbelang Haastrecht Stolwijk Vlist, Plegt-Vos Bouwgroep en de Gemeente Krimpenerwaard en het officiële startsein gegeven voor de bouw van de 29 seniorenappartementen in de Hoflaan in Stolwijk. In de Rembrandtlaan is de bouw van 40 beneden-bovenwoningen in februari gestart.

Hoflaan
Het project aan de Hoflaan levert een belangrijke bijdrage in het voorzien van hoogwaardige seniorenhuisvesting in de regio. De 29 appartementen, ontworpen met oog voor comfort en modern woongenot, zijn een waardevolle aanvulling op het centrum van Stolwijk. De woningen zijn zeer energiezuinig. Toekomstige bewoners wonen vlakbij essentiële voorzieningen en het creëren van een gemeenschappelijke ruimte bevordert de sociale cohesie.

Rembrandtlaan
In november 2023 zijn er 30 woningen in de Rembrandtlaan gesloopt. De nieuwe woningen zijn energiezuinig, hebben veel comfort en zijn afgestemd op de doelgroepen. Er wordt een duurzaam woongebouw gerealiseerd, dat mooi past in de omgeving, ook worden er 10 woningen toegevoegd aan het complex.

Slimme Huizenfabriek Plegt-Vos
Groen Wonen Vlist heeft een samenwerking met Plegt-Vos Bouwgroep. De Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos is de eerste en enige volledig gerobotiseerde fabriek voor de jaarlijkse productie van duizenden kant-en-klare, duurzame woningen en woningcomponenten. Met de fabriek bouwen we sneller, duurzamer en betaalbaarder.

De van Groot naar Beter regeling
Om de doorstroming te bevorderen zet Groen Wonen Vlist de van Groot naar Beter regeling in. Dat betekent dat huurders die een grote woning achterlaten, voorrang krijgen als ze naar een kleinere woning verhuizen in de Rembrandtlaan of Hoflaan. Samen met Huurdersbelang Haastrecht Stolwijk Vlist heeft Groen Wonen Vlist deze regeling vormgegeven.

Inschrijven?
Via www.wonenindekrimpenerwaard.nl. De woningen in de Rembrandtlaan worden in juni gepubliceerd, in september volgen de woningen in de Hoflaan.

Terug naar overzicht